Příprava pokrmů na objednávku z jatečného masa – hovězí maso
Autor
Jan Marek, Mgr. Zdeňka Predajňová
Poskytovatel
Datum vložení
13. 5. 2021
8
0
0
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce

Anotace
Prezentace je určena pro: žák třetího ročníku učební oboru kuchař a studijní obor gastronomie a hotelnictví. Studijní materiál je využíván v předmětu technologie. Žáci se seznámí s tepelnými úpravami, s tématy: temperování a odležení masa před a po tepelné úpravě. Hlavním cílem je informovat žáky o velkém množství druhů hovězího masa na minutkovou úpravu – Argentina, Kanada, Amerika, Chile, Wagyu Tajima, Wagyu Kobe. Pomůcka vznikla v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV).
Prezentace je určena pro: žák třetího ročníku učební oboru kuchař a studijní obor gastronomie a hotelnictví. Studijní materiál je využíván v předmětu technologie. Žáci se seznámí s tepelnými úpravami, s tématy: temperování a odležení masa před a po tepelné úpravě. Hlavním cílem je informovat žáky o velkém množství druhů hovězího masa na minutkovou úpravu – Argentina, Kanada, Amerika, Chile, Wagyu Tajima, Wagyu Kobe. Pomůcka vznikla v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV).
Amerika – USDA beef
české maso – Angus
hovězí maso
hovězí maso
minutka
MOV
odpočívání masa
pokrm na objednávku
pupek – flank
svíčková
temperování masa
tepelná úprava
vysoký roštěnec
zrání
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Komentář může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Základní atributy materiálu
- Autor: Jan Marek, Mgr. Zdeňka Predajňová
- Poskytovatel: Metodický portál RVP.CZ
- Datum vložení do systému: 13. 05. 2021
- Datum vzniku: 12. 05. 2021
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: odborné vzdělávání
- Ročník: -
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: prezentace
- Licence: Creative Commons - Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 ČR
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ano
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
#fairplay
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.