Chatbot EMA
2 průměrné

Jídlověda: Tuky, izolace, propojení, ochrana, a aby to taky chut

Autor
Margit Slimáková
Datum vložení
4. 12. 2018
5 1 1
0x
využito ve
výuce

Anotace

Uživatelská
hodnocení
Systémová
hodnocení
0x
využito ve
výuce
Počet využití ve výuce
1
Počet hodnotících uživatelů
Názor uživatelů na kvalitu materiálu
2 průměrné
Další statistické údaje

Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.

Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.

Přidat hodnocení

Ohodnocením materiálu pomůžete zpřesnit vyhledávání dle obsahu. Děkujeme.

1

Celková kvalita materiálu *
Povinný údaj 

2

Použil/a jste tento materiál ve výuce?

3

Klady

Zápory

4

Komentář

5

Které tagy nejlépe vystihují obsah materiálu?

Vyberte štítky, které vám připadají pro tento materiál relevantní

1. stupeň1
2. stupeň1
čtenářská gramotnost1
digitální gramotnost1
jídlověda1
matematická gramotnost1
stravovací a výživové návyky1
tuky1
výchova ke zdraví1
zdravá výživa1

Není to úplně ono? Zadejte vlastní štítky lépe vystihující obsah

Uživatelská
hodnocení
Systémová
hodnocení
0x
využito ve
výuce
Počet využití ve výuce
1
Počet hodnotících uživatelů
Názor uživatelů na kvalitu materiálu
2 průměrné
Další statistické údaje

Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.

Uživatelská
hodnocení
Systémová
hodnocení
0x
využito ve
výuce
Počet využití ve výuce
1
Počet hodnotících uživatelů
Názor uživatelů na kvalitu materiálu
2 průměrné
Další statistické údaje

Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.

Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.

Petr Polívka 27.9.2019
  • Hodnocení zdroje:
Potřebná aktivita k uvědomění si zdravého způsobu stravování, ale i zdravého životního stylu
Komentář

Jakákoli aktivita, která podnítí žáky ke zdravému životnímu stylu a stravování je velmi žádaná. Tato kromě informací přináší i rozvoj čtenářské gramotnosti při hledání informací v textu, digitální gramotnosti při vyhledávání různých informací a matematické gramotnosti při zpracovávání těchto informací.
Aktivitu lze určitě použít nejen na 1. stupni, ale i na 2. stupni ZŠ.

Základní atributy materiálu

  • Autor: Margit Slimáková
  • Poskytovatel: Metodický portál RVP.CZ
  • Datum vložení do systému: 04. 12. 2018
  • Datum vzniku: 27. 06. 2012
  • Umístění materiálu: -
  • Stupeň vzdělání: základní vzdělávání
  • Ročník: -
  • Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
  • Typ materiálu: článek
  • Licence: Creative Commons - Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 ČR
  • Jazyk: Čeština
  • Otevřený zdroj: Ano

Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
 
#fairplay

Margit Slimáková 28.6.2012

Komentář

K informaci o margarínech a polotovarech ještě doplňuji, že je nedoporučuji i přes to, že dnešní výrobky už obsahují podstatně méně trans mastných kyselin. Jejich nevhodnost totiž vidím i ve zbytečném příjmu omega 6 mastných kyselin, kterých máme v jídelníčcích nadbytek, narušuje rovnováhu mezi omega 3 a omega 6 MK s mnoha zdravotními důsledky.