Zbožíznalství – Tuky
Autor
Petr Honzátko, Dana Vinterová
Poskytovatel
Datum vložení
22. 3. 2018
32
0
1
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce

Anotace
Tato prezentace je určena pro žáky učebních oborů obchodník, prodavač, prodavačské práce. Je vhodné ji využít do předmětu „Zbožíznalství“. Pomáhá žákům orientovat se v sortimentu zboží, ovládat problematiku užitných vlastností, jakosti, hodnocení zboží, skladování a ošetřování.
Tato prezentace je určena pro žáky učebních oborů obchodník, prodavač, prodavačské práce. Je vhodné ji využít do předmětu „Zbožíznalství“. Pomáhá žákům orientovat se v sortimentu zboží, ovládat problematiku užitných vlastností, jakosti, hodnocení zboží, skladování a ošetřování.
emulgace
extrakce
halvarín
cholesterol
jakost
margarín
olivový olej
rafinace
skladování
trána
vepřové sádlo
ztužování
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Komentář může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Základní atributy materiálu
- Autor: Petr Honzátko, Dana Vinterová
- Poskytovatel: Metodický portál RVP.CZ
- Datum vložení do systému: 22. 03. 2018
- Datum vzniku: 03. 07. 2013
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: odborné vzdělávání
- Ročník: -
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: prezentace
- Licence: Creative Commons - Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 ČR
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ano
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
#fairplay
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde

Miroslav Melichar
3.7.2013
Komentář
Co nám může poradit prodavačka, která bezvadně ovládá obsah tohoto materiálu? Zřejmě nemůže říci, který z rostlinných olejů je lepší nebo horší (nebo jak se liší jejich určení). Asi neví, že margaríny obsahují ztužené rostlinné oleje a je marné se jí ptát, zda nemají moc trans-nenasycených vyšších mastných kyselin. Nezná pojem omega-3 nenasycené kyseliny. Zato ví, že zřejmě všechny rostlinné oleje jsou testovány na obsah "kyseliny eurokové". Zná pojem "mlékárenské máslo" - to je nyní oficiální odborný termín? Máslo pak ale dál ve výčtu živočišných tuků chybí, takže o něm nic bližšího asi neví.
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.