Plýtvání potravinami
Autor
Barbora Duží, Marie Kordulová
Poskytovatel
Datum vložení
5. 2. 2020
95
0
0
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
Anotace
Připravili jsme pro vás řadu metodických materiálů, které můžete využít k představení tématu plýtvání jídlem vašim žákům a studentům. Metodický materiál nabízí úvodní informace k problematice plýtvání potravinami a jejich možné další využití či zpracování, aby k plýtvání jimi nedocházelo. V nabídce najdete také pracovní listy pro žáky 1. a 2. stupně ZŠ a studenty SŠ. Aktivity podporuje rozvoj kritického myšlení, vlastní dovednost získávat nové informace a prohlubuje komunikativní kompetenci. Výstupem didaktické činnosti je získání znalostí o negativech plýtvání, různých způsobech uchovávání potravin tak, aby byla prodloužena jejich trvanlivost a o možnostech využití nadbytečných surovin. Odkaz také uvádí možnost školy zapojit se do výzvy Miluji jídlo, neplýtvám a realizavat ve škole konkrétní opatření na snížení plýtvání potravinami dle navrženého postupu.
Připravili jsme pro vás řadu metodických materiálů, které můžete využít k představení tématu plýtvání jídlem vašim žákům a studentům. Metodický materiál nabízí úvodní informace k problematice plýtvání potravinami a jejich možné další využití či zpracování, aby k plýtvání jimi nedocházelo. V nabídce najdete také pracovní listy pro žáky 1. a 2. stupně ZŠ a studenty SŠ. Aktivity podporuje rozvoj kritického myšlení, vlastní dovednost získávat nové informace a prohlubuje komunikativní kompetenci. Výstupem didaktické činnosti je získání znalostí o negativech plýtvání, různých způsobech uchovávání potravin tak, aby byla prodloužena jejich trvanlivost a o možnostech využití nadbytečných surovin. Odkaz také uvádí možnost školy zapojit se do výzvy Miluji jídlo, neplýtvám a realizavat ve škole konkrétní opatření na snížení plýtvání potravinami dle navrženého postupu.
1. stupeň ZŠ
kompetence k řešení problémů
komunikativní kompetence
plýtvání potravinami
potravinový odpad
potraviny
příprava pokrmů
skladování potravin
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Komentář může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Základní atributy materiálu
- Autor: Barbora Duží, Marie Kordulová
- Poskytovatel: Skutečně zdravá škola
- Datum vložení do systému: 05. 02. 2020
- Datum vzniku: 30. 11. -001
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: základní vzdělávání
- Ročník: -
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: publikace
- Licence: Všeobecná veřejná licence GNU (GNU-GPL) verze 1
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ne
Další atributy materiálu
- Vzdělávací obor: Výchova ke zdraví
- Gramotnost: sociální
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
#fairplay
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.