Chatbot EMA
0 ohodnoť!

Sacharidy

Autor
Mgr. David Mánek
Datum vložení
22. 3. 2018
9 0 2
0x
využito ve
výuce

Anotace

Uživatelská
hodnocení
Systémová
hodnocení
0x
využito ve
výuce
Počet využití ve výuce
0
Počet hodnotících uživatelů
Názor uživatelů na kvalitu materiálu
0 ohodnoť!
Další statistické údaje

Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.

Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.

Přidat hodnocení

Ohodnocením materiálu pomůžete zpřesnit vyhledávání dle obsahu. Děkujeme.

1

Celková kvalita materiálu *
Povinný údaj 

2

Použil/a jste tento materiál ve výuce?

3

Klady

Zápory

4

Komentář

5

Které tagy nejlépe vystihují obsah materiálu?

Vyberte štítky, které vám připadají pro tento materiál relevantní

celulóza
cukry
diabetes mellitus
disacharidy
fruktóza
glukóza
glykémie
glykogen
monosacharidy
oligosacharidy
polysacharidy
sacharidy
sacharóza
škrob

Není to úplně ono? Zadejte vlastní štítky lépe vystihující obsah

Uživatelská
hodnocení
Systémová
hodnocení
0x
využito ve
výuce
Počet využití ve výuce
0
Počet hodnotících uživatelů
Názor uživatelů na kvalitu materiálu
0 ohodnoť!
Další statistické údaje

Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.

Uživatelská
hodnocení
Systémová
hodnocení
0x
využito ve
výuce
Počet využití ve výuce
0
Počet hodnotících uživatelů
Názor uživatelů na kvalitu materiálu
0 ohodnoť!
Další statistické údaje

Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.

Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.

Základní atributy materiálu

  • Autor: Mgr. David Mánek
  • Poskytovatel: Metodický portál RVP.CZ
  • Datum vložení do systému: 22. 03. 2018
  • Datum vzniku: 19. 10. 2010
  • Umístění materiálu: -
  • Stupeň vzdělání: základní vzdělávání
  • Ročník: -
  • Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
  • Typ materiálu: pracovní list
  • Licence: Creative Commons - Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 ČR
  • Jazyk: Čeština
  • Otevřený zdroj: Ano

Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
 
#fairplay

Miroslav Melichar 22.10.2010

Komentář

Dobrý den, DUM je v pořádku, ale zaslouží určitý komentář a to asi i ve výuce:

Spisovná čeština nabízí dvě koncovky u názvů cukrů -óza a -osa. V jednom textu by se samozřejmě neměly střídat.
CHemické názvosloví uznává jedinou koncovku -osa, tedy správně je glukosa. Týká se to ale vysloveně odborných textů, výukové materiály pro ZŠ za odborné texty považovat nemusíme. Např. časopis Vesmír také píše glukóza a nepovažuje se za odborný text. Materiály pro G a VŠ už by měly používat jen koncovku -osa, někdy to nerespektují biologové nebo lékaři.
Žáci na ZŠ by ale asi měli o 2 variantách glukosa/glukóza být aspoň letmo informováni.
David Mánek 22.10.2010

Komentář

Děkuji, při výuce se určitě zmíním a věřím, že i ostatní pedagogové, kteří materiál ve výuce využijí.