Potraviny a výživa – Želírovací prostředky, syntetické sladidla
využito ve
výuce

Anotace
hodnocení
hodnocení
využito ve
výuce
hodnocení
hodnocení
využito ve
výuce
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
hodnocení
hodnocení
využito ve
výuce
Základní atributy materiálu
- Autor: Bc. Lada Marholdová
- Poskytovatel: Metodický portál RVP.CZ
- Datum vložení do systému: 22. 03. 2018
- Datum vzniku: 23. 09. 2013
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: odborné vzdělávání
- Ročník: -
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: prezentace
- Licence: Creative Commons - Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 ČR
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ano
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
#fairplay

Komentář
1. Nadpis: Potraviny rostlinného původu? I želatina nebo sacharin?
2. Charakteristika želírovacích prostředků: Vyrábí se z krystalového cukru - tedy i želatina?
3. Nadpis Syntetická sladidla zahrnuje zřejmě i fruktosu.
4. Sorbitol není výtažek z glukosy. Výtažek (třeba extrakt, tinktura) zahrnuje část látek ze směsi. Sorbitol je chemicky upravená glukosa.
5. Aspartam má symbol E 951, ne E 952.
6. Termín náhradní cukry je možná nadbytečný, určitě se nehodí na zcela syntetický sacharin.
Omlouvám se, pokud jsem ještě pár chyb přehlédl, ale snad i tohle docela stačí.

Komentář
Podíval jsem se, zda zde přibyl nějaký komentář a náhodou jsem si všiml, že prezentace byla aktualizována. Platí snad, že aktualizována = opravena? Opravena nebyla, jen aktualizována. (Pravda - zmizely potraviny rostlinného původu.)
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.