Školní farmářské trhy
Autor
                                                Tomáš Václavík dle Food for Life Partnership
                                            Poskytovatel
                                                        
                                            Datum vložení
                                                5. 2. 2020
                                            
                                                 12 
                                                 0
                                                 0
                                            
                                        
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
Anotace
Metodický balíček obsahuje inspirativní návod pro uspořádání školního podnikatelského projektu. Plán vychází na 8 týdnů a zahrnuje aktivity s tématikou jídla a farmaření, pracovní list pro žáky, tabulky a kartičky k přímému tisku a vhled do důležitosti regionální spolupráce z hlediska čerstvosti a kvality potravin i dopadů na životní prostředí. V projektu jsou rozsáhlé mezipředmětové vztahy od Výchovy ke zdraví (téma jídla a farmy), přes Český jazyk, Informatiku a Výtvarnou výchovu (tvorba plakátů, dotazníků, ..), Vaření (recept na zdravé občerstvení), Pracovní činnosti (plánování a chystání trhů) až po Matematiku (prodej, počítání peněz). Žáci si během projektu osvojí mnohé dovednosti z oblasti pracovních kompetencí i důležité znalosti potřebné ke spotřebitelskému povědomí zdravého občana.
                                            Metodický balíček obsahuje inspirativní návod pro uspořádání školního podnikatelského projektu. Plán vychází na 8 týdnů a zahrnuje aktivity s tématikou jídla a farmaření, pracovní list pro žáky, tabulky a kartičky k přímému tisku a vhled do důležitosti regionální spolupráce z hlediska čerstvosti a kvality potravin i dopadů na životní prostředí. V projektu jsou rozsáhlé mezipředmětové vztahy od Výchovy ke zdraví (téma jídla a farmy), přes Český jazyk, Informatiku a Výtvarnou výchovu (tvorba plakátů, dotazníků, ..), Vaření (recept na zdravé občerstvení), Pracovní činnosti (plánování a chystání trhů) až po Matematiku (prodej, počítání peněz). Žáci si během projektu osvojí mnohé dovednosti z oblasti pracovních kompetencí i důležité znalosti potřebné ke spotřebitelskému povědomí zdravého občana.
                                            
                                        
                                                    1. stupeň ZŠ
                                                
                                                
                                                    2. stupeň ZŠ
                                                
                                                
                                                    čerstvé potraviny
                                                
                                                
                                                    čerstvost
                                                
                                                
                                                    farma
                                                
                                                
                                                    farmaření
                                                
                                                
                                                    farmářský trh
                                                
                                                
                                                    jídlo
                                                
                                                
                                                    kompetence k řešení problémů
                                                
                                                
                                                    komunikativní kompetence
                                                
                                                
                                                    občanské kompetence
                                                
                                                
                                                    pěstování
                                                
                                                
                                                    pěstování
                                                
                                                
                                                    plakát
                                                
                                                
                                                    plánování
                                                
                                                
                                                    podnikatelský projekt
                                                
                                                
                                                    pracovní kompetence
                                                
                                                
                                                    prodej
                                                
                                                
                                                    recept
                                                
                                                
                                                    regionální potraviny
                                                
                                                
                                                    sadba
                                                
                                                
                                                    sociální a personální kompetence
                                                
                                                
                                                    školní projekt
                                                
                                                
                                                    výživa
                                                
                                        hodnocení
hodnocení
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
      0
    
  
                        Komentář může upravit pouze jeho autor.
                    
                hodnocení
hodnocení
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
      0
    
  Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
                    Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
                
            hodnocení
hodnocení
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
      0
    
  Základní atributy materiálu
- Autor: Tomáš Václavík dle Food for Life Partnership
- Poskytovatel: Skutečně zdravá škola
- Datum vložení do systému: 05. 02. 2020
- Datum vzniku: 30. 11. -001
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: základní vzdělávání
- Ročník: -
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: vzdělávací akce
- Licence: Všeobecná veřejná licence GNU (GNU-GPL) verze 1
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ne
Další atributy materiálu
- Vzdělávací obor: Člověk a svět práce
- Gramotnost: přírodovědná
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
 
#fairplay
      
        
        Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde
    
          


Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.