Výroba vína
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
Anotace
Jak se zpracovávají hrozny a vyrábí víno? Nejprve hrozny přeměníme na rmut a následně na mošt, který necháme kvasit. Odstraníme nežádoucí látky přidáním bentonitu. Po adsorpci čistý mošt zředíme teplou vodou a přidáme kvasinky. Po čtrnácti dnech získáme burčák.
Jak se zpracovávají hrozny a vyrábí víno? Nejprve hrozny přeměníme na rmut a následně na mošt, který necháme kvasit. Odstraníme nežádoucí látky přidáním bentonitu. Po adsorpci čistý mošt zředíme teplou vodou a přidáme kvasinky. Po čtrnácti dnech získáme burčák.
adsorpce
bentonit
bílkoviny
biochemie
fruktóza
glukóza
Chemie a společnost
kvasinky
kvašení
organická chemie
oxid uhličitý
polyfenoly
přírodní cukr
rmut
víno
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Komentář může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Základní atributy materiálu
- Autor: autor neznámý
- Poskytovatel: ČT edu
- Datum vložení do systému: 17. 03. 2021
- Datum vzniku: 22. 06. 2022
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: gymnaziální vzdělávání
- Ročník: Střední škola
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: video
- Licence: Autorské dílo dle Autorského zákona (neboli Copyright)
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ano
Další atributy materiálu
- Vzdělávací obor: Chemie
- Gramotnost: nelze určit
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
#fairplay
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.