Pokus: Ničivá síla rybího tuku
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
Anotace
Dokážete rozpůlit polystyrenový kelímek bez použití nože, nebo dokonce bez toho, abyste se jej dotkli? Rybí tuk, respektive olej, ano! Molekuly oleje pronikají materiálem kelímku a narušují jeho strukturu. Proto se kelímek rozpadne právě v místě, kde olej zůstal na hladině vody. Ne každý olej tohle dokáže!
                                            Dokážete rozpůlit polystyrenový kelímek bez použití nože, nebo dokonce bez toho, abyste se jej dotkli? Rybí tuk, respektive olej, ano! Molekuly oleje pronikají materiálem kelímku a narušují jeho strukturu. Proto se kelímek rozpadne právě v místě, kde olej zůstal na hladině vody. Ne každý olej tohle dokáže!
                                            
                                        
                                                    biologie živočichů
                                                
                                                
                                                    experiment
                                                
                                                
                                                    hydrofobicita
                                                
                                                
                                                    molekuly
                                                
                                                
                                                    odpudivost oleje
                                                
                                                
                                                    olej
                                                
                                                
                                                    pokus
                                                
                                                
                                                    pokus a bezpečnost práce
                                                
                                                
                                                    polystyren
                                                
                                                
                                                    pozorování
                                                
                                                
                                                    rozpustnost
                                                
                                                
                                                    rybí tuk
                                                
                                        hodnocení
hodnocení
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
      0
    
  
                        Komentář může upravit pouze jeho autor.
                    
                hodnocení
hodnocení
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
      0
    
  Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
                    Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
                
            hodnocení
hodnocení
      0x
využito ve
výuce
  využito ve
výuce
      0
    
  Základní atributy materiálu
- Autor: autor neznámý
 - Poskytovatel: ČT edu
 - Datum vložení do systému: 03. 02. 2021
 - Datum vzniku: 22. 06. 2022
 - Umístění materiálu: -
 
- Stupeň vzdělání: základní vzdělávání
 - Ročník: Nelze určit
 - Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
 - Typ materiálu: video
 - Licence: Autorské dílo dle Autorského zákona (neboli Copyright)
 - Jazyk: Čeština
 - Otevřený zdroj: Ano
 
Další atributy materiálu
- Vzdělávací obor: Přírodopis a Biologie
 
- Gramotnost: nelze určit
 
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
 
#fairplay
      
        
        Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde
    
          


Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.