Anotace
Burčák je částečně zkvašený hroznový mošt pocházející výhradně z hroznů sklizených na území České republiky. Většinou se vyrábí z bílých hroznů. Hlavní roli mají při výrobě burčáku kvasinky, které se do vinného moštu dostávají z hroznů a napomáhají vzniku alkoholu. Tento nápoj je také zdrojem některých vitaminů a stopových prvků. Samozřejmě se musí pít jen s mírou.
Burčák je částečně zkvašený hroznový mošt pocházející výhradně z hroznů sklizených na území České republiky. Většinou se vyrábí z bílých hroznů. Hlavní roli mají při výrobě burčáku kvasinky, které se do vinného moštu dostávají z hroznů a napomáhají vzniku alkoholu. Tento nápoj je také zdrojem některých vitaminů a stopových prvků. Samozřejmě se musí pít jen s mírou.
alkohol
alkoholové kvašení
bílé hrozny
Boží dar - příběhy českých potravin
burčák
burčák mydliňák
burčák po zlomení
burčák ve varu
červené hrozny
Česká republika
Česká republika
česko
hospodářství
hroznový mošt
jižní Morava
kvasinky
kvašení
mladé víno
Morava
organická chemie
rostlinná výroba
sladký burčák
vinice
víno
vinohrad
zemědělství
zkvašený hroznový mošt
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Komentář může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Základní atributy materiálu
- Autor: autor neznámý
- Poskytovatel: ČT edu
- Datum vložení do systému: 02. 02. 2022
- Datum vzniku: 22. 06. 2022
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: gymnaziální vzdělávání
- Ročník: Střední škola
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: video
- Licence: Autorské dílo dle Autorského zákona (neboli Copyright)
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ano
Další atributy materiálu
- Vzdělávací obor: Zeměpis, Geografie a Geologie
- Gramotnost: nelze určit
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
#fairplay
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.