Školní farmářské trhy
Autor
Tomáš Václavík dle Food for Life Partnership
Poskytovatel
Datum vložení
5. 2. 2020
6
0
0
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
Anotace
Metodický balíček obsahuje inspirativní návod pro uspořádání školního podnikatelského projektu. Plán vychází na 8 týdnů a zahrnuje aktivity s tématikou jídla a farmaření, pracovní list pro žáky, tabulky a kartičky k přímému tisku a vhled do důležitosti regionální spolupráce z hlediska čerstvosti a kvality potravin i dopadů na životní prostředí. V projektu jsou rozsáhlé mezipředmětové vztahy od Výchovy ke zdraví (téma jídla a farmy), přes Český jazyk, Informatiku a Výtvarnou výchovu (tvorba plakátů, dotazníků, ..), Vaření (recept na zdravé občerstvení), Pracovní činnosti (plánování a chystání trhů) až po Matematiku (prodej, počítání peněz). Žáci si během projektu osvojí mnohé dovednosti z oblasti pracovních kompetencí i důležité znalosti potřebné ke spotřebitelskému povědomí zdravého občana.
Metodický balíček obsahuje inspirativní návod pro uspořádání školního podnikatelského projektu. Plán vychází na 8 týdnů a zahrnuje aktivity s tématikou jídla a farmaření, pracovní list pro žáky, tabulky a kartičky k přímému tisku a vhled do důležitosti regionální spolupráce z hlediska čerstvosti a kvality potravin i dopadů na životní prostředí. V projektu jsou rozsáhlé mezipředmětové vztahy od Výchovy ke zdraví (téma jídla a farmy), přes Český jazyk, Informatiku a Výtvarnou výchovu (tvorba plakátů, dotazníků, ..), Vaření (recept na zdravé občerstvení), Pracovní činnosti (plánování a chystání trhů) až po Matematiku (prodej, počítání peněz). Žáci si během projektu osvojí mnohé dovednosti z oblasti pracovních kompetencí i důležité znalosti potřebné ke spotřebitelskému povědomí zdravého občana.
1. stupeň ZŠ
2. stupeň ZŠ
čerstvé potraviny
čerstvost
farma
farmaření
farmářský trh
jídlo
kompetence k řešení problémů
komunikativní kompetence
občanské kompetence
pěstování
pěstování
plakát
plánování
podnikatelský projekt
pracovní kompetence
prodej
recept
regionální potraviny
sadba
sociální a personální kompetence
školní projekt
výživa
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Komentář může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Hodnocení může upravit pouze jeho autor.
hodnocení
hodnocení
0x
využito ve
výuce
využito ve
výuce
0
Základní atributy materiálu
- Autor: Tomáš Václavík dle Food for Life Partnership
- Poskytovatel: Skutečně zdravá škola
- Datum vložení do systému: 05. 02. 2020
- Datum vzniku: 30. 11. -001
- Umístění materiálu: -
- Stupeň vzdělání: základní vzdělávání
- Ročník: -
- Dostupnost: Volně dostupné bez registrace
- Typ materiálu: vzdělávací akce
- Licence: Všeobecná veřejná licence GNU (GNU-GPL) verze 1
- Jazyk: Čeština
- Otevřený zdroj: Ne
Další atributy materiálu
- Vzdělávací obor: Člověk a svět práce
- Gramotnost: přírodovědná
Chcete se k materiálu vyjádřit?
Využijte prostor pro férovou diskusi.
#fairplay
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se můžete zde
Vaše hodnocení pomůže ostatním při výběru toho pravého materiálu.
Přidejte hodnocení anonymně nebo pod svým profilem.